Hvordan koble Google Analytics og Google Tag Manager opp mot Shopify

Jeg vil i dette blogginnlegget gi en enkel gjennomgang om hvordan man kobler Google Analytics og Google Tag manager opp mot Shopify. Dette var noe jeg selv slet med for så å innse hvor enkelt det var når alt var oppe og gikk. Det å implementere analyseverktøy er ekstremt smart da dette gir deg informasjon om trafikk, salg og hvem kundene dine er. Det hjelper deg ved å se hva som kan forbedres for å øke kunder/salg.

Google Analytics

Google Analytics er et supert nettverk for deg som har en nettbutikk eller nettside å ønsker mer kunnskap om hvem det er som besøker nettbutikken/siden din. Google Analytics brukes for å gjennomføre webanalyse som gir deg informasjon om hvordan dine kunder/besøkende handler. Du får informasjon som gjør at du kan drive målrettet markedsføring. Du får informasjon om hvor trafikken inn til nettbutikken/siden kommer fra og antall besøkende for å nevne noe.

Steg for stegHvordan konfigurere Google Analytics til Shopify.

1. Google brukerprofil 

Det første steget for å implementere Google Analytics er å opprette en Google-konto. Dette gjøres enkelt her. Når kontoén er opprettet er det bare å logg inn på din bruker på Google Analytics. 

2. Global nettstedstag  

Etter du har opprettet Analytics konto må man få tak i nettstedstaggen. Dette gjør du ved å først trykke på «administrator» deretter «sporingsinfor» og til sist «sporingskode»

3. Kopier koden og legg den i Shopify

Nå kopierer du nettstedstagen, nå skal javascrips settes inn på hver enkelt side inne på nettstedet. Innholder nødvendig informasjon som sidens URL og antall besøkende. 

Dette gøres i Shopify under «nettbutikk» hvor vi deretter går videre til «preferanser»

Nå limer du inn nettstedstag/jacascriptet inn i feltet. Huk av for e-handel og lagre!

4. Funker Google Analytics som det skal? 

Etter Google Analytics er oppe er tiden kommet for å sjekke om alt fungerer som det skal. Dette kan du gjøre ved å trykke deg inn på sanntidsanalysen. Der vil besøkende komme opp om det funker.

Google Tag Manager

Google Tag Manager er som i likhet med Google Analytics et gratis verktøy av Google. Ved å konfigurere dette verktøyet vil det være enklere å legge til script til nettbutikken/siden din, som igjen igjen gjør at du vil få nødvendige informasjon om de som besøker nettbutikken din.

Steg for steg – Hvordan konfigurere Google Tag Manager til Shopify

Etter Google Analytics er oppe er neste steg å koble opp Google Tag Manager. Jeg vil også her gå gjennom steg for steg om hvordan du enkelt kan implementere dette. 

1. Opprett bruker og få relevante koder. 
Opptak av egen skjerm.

Følg stegene i videoen over! PS: som du ser i siste steg i videoen kopierer man ikke hele koden!

2. Kopier Google Tag Manager til Shopify

For å implementere google tag manager i Shopify skal du bruke kodene du kopierte i forrige steg. Vi skal nå inn i Shopify under «nettbutikk» Trykk deretter på «Preferanse» 

På bildet under illustrerer jeg hvor mye av den første koden du skal kopiere:

Nå limer du inn den første koden (som vist over) i boksen hvor det står «Ekstra JavaScript for Google Analytics» før du lagrer.

3.Rediger kode.

Videre må du redigere koden, dette finner du ved å følge disse stegene: nettbutikk -> Temaer -> Rediger kode

På bildet under illustrerer jeg hvor mye av den andre koden du skal kopiere:

Denne andre koden skal du lime inn under </body> som vist på bildet under.

Håper gjennomgangen av implementeringen av Google Analytics og Google Tag Manager var enkel og forståelig.

Følg meg gjerne på Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *