VILLOID – hvordan er nettbutikken egentlig?

Hvordan vurdere en nettbutikk? Det er det spørsmålet jeg skal besvare i dette innlegget. Det er allerede ekstremt mange nettbutikker i Norge og antallet øker fortløpende. Dette gjør at det er mange om benet, nettopp derfor er det utrolig viktig å vurdere hvordan nettbutikken din blir sett på fra utsiden. Jeg vil i dette innlegget vurdere den norske nettbutikken Villoid, dette sett fra 10 vurderingskriterier satt opp av Even Ødegård hos INEVO. Jeg vil også fortløpende gjennom vurderingen gi terningkast, dette etter inspirasjon fra foreleser Karl Philip Lund.

Villoid.no

VILLOID – Hva, hvem, hvor? 

Villoid er en fashion-nettbutikk for jenter. De selger kjente merkevarer som Holzwailer, ByTimo og FWSS for å nevne noen. Ifølge LinkedIn siden deres er de en ledende e-handel nettside med hovedkontor i Oslo. De har opplevd rask vekst siden lanseringen, og mener de traff en nerve da de fokuserer på kommende merkevarer, skandinavisk mote og bærekraftig drift. De solgte for 21,5 millioner under sitt første driftsår i 2019 og opplevde en omsetningsvekst på over 400 prodsent i fjerde kvartal. De har stor tro oå å nå 100 millioner innen få år. 

1. Førsteinntrykk 

Alle vi mennesker danner oss førsteinntrykk, dette gjør vi også på nett. Som nevnt i innledningen er det mange om benet, det å skape et godt førsteinntrykk er helt essensielt for å delta i konkurransen innenfor netthandel. Får kunder et godt førsteinntrykk, er det større sannsynlighet at de blir værende på siden. På nett er det ekstremt viktig da du bare er et kryss unna å miste kunden. Om nettbutikken din har et godt førsteinntrykk skal kunden kunne besvare disse tre spørsmålene i løpet av fem sekunder.

  • Har jeg kommet til riktig sted?
  • Hva er det jeg kan gjøre her? 
  • Hvorfor skal jeg gjøre det her? 
Villoid.no

Villiod har en klar og tydelig forside, som gir kunden et godt førsteinntrykk. Allerede på forsiden er det nyttig informasjon som fraktkostnader og gjeldende tilbud. Det er heller ingen tvil om at jeg har kommet til Villoid sin nettbutikk da deres logoen er plassert tydelig i venstre hjørne. 

Villoid.no

Forbedringspotensial: 

Det er lite å pirke på når det kommer til Villoid sitt førsteinntrykk, men noe er det. Som dere ser på det øverste skjermbilde, kommer ikke informasjon om levering og fornøyde kunder opp. Dette kommer dog opp på neste skjermbilde, dette fra mobil. Hadde Villoid endret oppsettet sitt hadde det også vært mulig for kunder som bruker datamaskin å besvare det siste spørsmålet innen 5 sekunder: hvorfor skal jeg gjøre det her? Å se at nettbutikken ha så mange fornøyde kunder gir trygghet til potensielle nye kunder som besøker nettbutikken.

Terningskast: 4

2. Synlighet

Er ikke nettbutikken synlig, ja da har du et stort problem. Under dette kriteriet kommer SEO og SEM inn. Som nettbutikk burde målet være at siden både skal komme opp under sidens navn, men også om potensielle kunder søker opp et produkt eller merke nettbutikken fører. 

Skjermdump fra Google

Som skjermdumpbildet fra Google over viser, er Villoid synlig. Nettbutikken kommer først opp på organisk søk. Produkter og annonser kommer også opp som er et stort pluss. 

Skjermdump fra Google.

På søket «pia tjelta kjole» kan vi ut ifra skjermbilde se at nettbutikken kommer opp som nummer 3 i rekken. Villoid har også ekstra synlighet ved å bruke Google Shopping. 

Terningskast: 5. 

3.Brukervennlighet 

Er det lett for kundegruppen å finne frem til produkter? Tar det for lang tid, vil nettbutikken rett og slett miste kunden. Er nettbutikken like god på mobil som pc? 

Eksempel: Jeg er ute etter en spesiell Pia Tjelta kjole, denne finner jeg enkelt frem ved å bruke søkefeltet på Villoid sin fremside. Fremsiden har også listet opp alle kategoriene. Enkel og brukervennlig side.

Terningkast: 5

4.Kjøpsprosessen

Har nettbutikken din en enkel måte for kunder å gjennomgå kjøp på? Dette er viktig! Har du en enkel kjøpsprosess er sannsynligheten for salg mye større. Jo mindre jobb for kunden, jo flere bestillinger til deg. Informer kundene om hvor lang leveringstiden er og hvordan ulike betalingsmuligheter dere bruker. 

Villoid.no
Villoid.no

Vi mennesker elsker ting som er enkelt og tar lite tid! Vipps hurtigkasse er genialt, tommel opp Villoid! 

Rett nedenfor finner man også informasjon om levering! 

Terningskast: 6

5.Hastighet/teknologi 

Er nettsiden din treig har du et problem. Det viser seg at 1 av 4 forlater nettsiden hvis den tar mer enn 4 sekunder å laste inn. Google er også opptatt av hvor fort nettsidene kan laste, laster siden din fort rangerer du høyere i organisk søk. For å finne ut om nettsiden din er rask eller ikke kan du bruke verktøyet: Google PageSpeed Insights tool 

Jeg tastet inn Villoid i verktøyet Google PageSpeed Insight tool. Villoid scorer 36/100 på mobil og 85/100 på datamaskin. Her har Villoid en stor jobb fremfor seg – spesielt på mobilhastigheten. 

De viktigste forbedringene for mobil:
  • Fjern ubrukt JavaScript – kan gi en tidsbesparelse på 2,25 s
  • Forhåndslast bildet med største innholdsrike opptegning – kan gi en tidsbesparelse på 0,93s
  • Eliminer ressurser som blokkerer gjengivelse – kan gi en tidsbesparelse på 0,22 s 
De viktigste forbedringene for datamaskin:
  • Fjern ubrukt JavaScript – kan gi en tidsbesparelse på 0,37 s
  • Forhåndslast bildet med største innholdsrike opptegning – kan gi en tidsbesparelse på 0,35 s

Terningkast: 2

6.Kundetilfredshet

Viser nettbutikken til tidligere kunder som har handlet? Om kundene har vært fornøyd eller ikke? Dette kan gjør at en usikker kunde blir til en sikker kunde. 

Under hvert plagg hos Villoid er det mulig å se produktomtalelse fra kunder som allerede har kjøpt plagget – gitt at noen har lagt igjen en omtalelse. Det er mange plagg som ikke har dette

Forbedringspotensial: På deres forside fremkommer det at nettbutikken har hatt over 50.000 fornøyde kunder. Man kan også se at disse kundene har rangert siden høyt, 4,8 av 5 mulige stjerner. En ide her er at man som kunde har muligheten til å trykke på disse stjernene for å lese de faktiske omtalelsene. Ut i fra kun stjernene er det vanskelig å vite hva kundene har vært fornøyd med.

Terningkast: 3 

7.Trygghet 

Å skape trygghet blant potensielle kunder som kommer innom nettbutikken er essensielt for at kunden skal gjennomføre et kjøp. Om man kjøper noe på nett er det viktig for de fleste å vite hva man gjør om det ikke passer. Tilbyr nettbutikken retur? Er en eventuell retur gratis? Hvor mange dager har jeg? Er det lett å komme i kontakt med nettbutikken om det skulle være noe som oppstår?

Det står ingenting om retur på Villoid sin fremside. Her måtte jeg lete litt for å finne frem. Langt, langt ned på siden står det med liten skrift «Kjøpsvilkår».  Det viser seg etter litt leting at Villoid har 60 dagers åpent kjøp. Enda lenger ned, helt nederst ligger «trenger du hjelp» knappen.

Om jeg skal trekke frem noe positivt med siste skjermbildet er at de har tatt med logoene til de forskjellige betalingsalternativene. Å se disse logoene gjør at man som kunde blir tryggere i handelen. Men igjen – dette er også alt for langt ned på siden. 

Forbedringspotensial: 

Synliggjør returretten kunden har! Nettbutikken burde også synliggjør hvordan man som kunde kan kontakte nettbutikken.

Terningkast: 2

8.Kundekommunikasjon 

Er det god kommunikasjon mellom kunder og nettbutikken? Er nettbutikken på sosiale medier? Eventuelt hvor mange følgere har nettbutikken på sosiale medier? Hvor ofte blir det postet innhold på ulike sosiale medier og hvor relevant er postene? Dette er alle viktige spørsmål som gir et inntrykk av hvordan kundekommunikasjonen til nettbutikken fungerer. 

Sett utfra instagram har Villoid god kundekommunikasjon med sine kunder. De aller fleste spørsmålene som blir stilt i kommentarfeltet blir besvart raskt. De er også flink til å poste relevant innhold på kanalen til sine nesten 40 tusen følgere! Direkte fra instagramprofilen kan man også som kunde både sende direkte melding og e-post. De har også i de aller fleste tilfellene lagt med hurtiglink på plaggene som fører kunden rett til nettbutikken om det skulle være av interesse.

Terningkast: 5

9.Priser/utmerkelser

Har nettbutikken fått noen priser eller utmerkelser? Da er dette lurt å vise tydelig frem! Om Villoid har mottatt noen priser er umulig å si utfra deres nettbutikkside. Etter noen søk på Google kommer jeg heller ikke frem til noen utmerkelser nettbutikken har mottatt til nå.

10.Konsept og strategi 

Hvilken strategi har nettbutikken? Strategien burde være enkel og være godt kommunisert. Strategien burde komme tydelig frem gjennom konseptet ditt. 

Villoid.no

Villoid.no har et tydelig konsept! Man behøver absolutt ikke være rakettforsker for å forstå at de selger merkeklær til kvinner. Det kommer tydelig frem at de fører mange av de hotteste merkene på markedet.

Terningskast: 5

OPPSUMMERING: 

Jeg har nå gjennom 10 vurderingskriterier vurdert nettbutikken Villoid. Under vurderingen har jeg hatt på mine kristiske briller. Villoid har absolutt noe å strekke seg etter på flere punkter. Jeg håper nettbutikken fikk noe ut av denne vurderingen og sitter igjen med noen tanker på hva som burde forbedres. Her gjelder det for nettbutikken å prioritere hva som skal gjøres når. Et godt tips er å starte med det som er enklest men som gir best resultat.

Kilder:

inevo.no/blogg/hvordan-vurdere-din-nettbutikk/

inevo.no/ansatte/kp/

no.ehandel.com/villoid-vokser-i-toff-bransje-i-rute-til-100-millioner

https://villoid.no

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *