Fra umotivert til motivert på fire uker.

Siden jeg startet studiene mine høsten 2019 har jeg gledet meg stort til 4. semester. Semesteret hvor man kan velge hvilken retning man velger å gå. Det valget som for mange, inkludert meg selv vil få stor innvirkning på hvilken jobb man velger etter endt studie. Gleden var stor når studentweb ble oppdatert og at det var første valget, digital markedsføring jeg skulle bruke våren 2021 på å spesialisere meg innenfor. Når jeg fikk den beskjeden var det plutselig lys i den umotiverte skolehverdag. Motivasjonen før jul var virkelig på bunn, og selv om jeg gledet meg over at jeg i det kommende semesteret skulle ha digital markedsføring, var jeg noe bekymret over hvordan det skulle bli å starte opp igjen etter ferien.  

Jeg er nå fire uker inn i den digitale hverdagen, og det viste seg at bekymringene jeg hadde før jul var bortkastet tanker. Jeg har fått en ny driv, ettersom jeg synes bortimot alt jeg har lært har vært ekstremt spennende. En stor takk må rettes til foreleser Arne for det. Aldri før har jeg lært mer faglig på drøye fire uker. Selvfølgelig var det ubehagelig å plutselig måtte ha to deadlines i uken, som attpåtil skulle publiseres på nett, men dette har hjulpet meg mye og motivert meg til å gjøre det bra. 

https://www.pexels.com

Listen over kunnskap jeg sitter igjen med er allerede lang. Jeg har lært at VR-teknologien langt ifra bare brukes til gaming. Det kan for eksempel også hjelpe utrolig mange som sliter med hverdagsproblemer som angst og ulike fobier. Hvor fantastisk er ikke det? Og få stimulert hjernen i en trygg atmosfære for å til slutt forhåpentligvis takle problemene sine på en bedre måte uten å bli hemmet i hverdagen. Jeg har lært at personaliserte algoritmer skaper effekter som filterbobler og ekkokamre, samt hvilke fatale konsekvenser disse fenomenene kan føre meg seg. Vi har også vært gjennom transaksjonskostnader og hva ulike plattformtjenester gjør for å senke de. Jeg kan heller ikke la være å nevne at jeg har lært ekstremt mye spennende innenfor AI. Det er ganske utrolig å tenke på alt jeg har lært den siste måneden. 

Vi er nå ved veis ende i første bolk av dette semesteret hvor Arne Krokan har vært i spissen. Jeg er glad at bekymringene mine om enda et umotiverende semester ikke viste seg å stemme. Motivasjonen min har aldri vært høyrere, selv ikke før pandemien. Foreleser Arne har strukket seg langt for å få med oss elever til å bli inspirert til å lære. Han er nok den første, og dessverre siste foreleseren jeg kommer til å ha som har et rom fult av kamera (selv utenfor fuglekassen) for at vi elever skal oppleve variasjon. Takk for fire lærerike uker, Arne. Du har klart og motivert en umotivert elev.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *