Bil – eie eller leie?

Vi går mot slutten av en ny uke i den digitale skolehverdagen. Før jeg tar helg vil jeg i dette innlegget ta for meg den norsk plattformtjenesten Nabobil. Hovedelementet i innlegget vil være om transaksjonskostnader og hva Nabobil gjør for å senke disse.

Hva er Nabobil? 

Det er en plattformtjeneste som tilbyr privat utleie av bil i nærområdet. Enten du trenger å låne en bil, eller har en bil som står stille i en periode er dette plattformen for deg. Det er en markedsplass som kobler privatpersoner som trenger en bil ned andre privatpersoner som leier ut en bil. Man kan velge hvor lenge bilen skal leies/utleies og hvilket område som passer deg. Man må også fylle ut hvor langt man har planer om å kjøre for å få riktig prisestimat. Nabobil er tilgjengelig i hele Norge og har rundt 7500 biler rundt om i landet.

skjermdump fra Nabobil.no

Kunder

For å være kunde hos Nabobil må du selvklart ha gyldig førerkort. Nabobil henter inn opplysninger fra vegvesenet for å være sikre på at dette. Du må være minimum 20 år for å leie ordinære biler og 30 år for biler med mer en 250 hestekrefter. Du må verifisere din identitet og mobilnummer. Er du under 25 tilkommer et gebyr på 100,- per leiedøgn. 

Nettverkseffekter

Nettverkseffekter oppstår når verdien av et gode eller en tjeneste øker jo flere brukere som kommer inn i nettverket. Jo flere brukere Nabobil får, jo større verdi vil det bli for forbrukerne. Det er fordi det vil være flere utleiebiler tilgjengelig, og flere personer til å leie de tilgjengelige bilene. Enkelt forklart: Ved at flere benytter seg av plattformen, større verdi er det for eksisterende kunder. Nabobil opprettholder sin nettvekseffekt gjennom for eksempel verving. Inviterer du en venn til å bli bruker hos Nabobil, får både du og vennen din kreditt på neste leieforhold. En vinn-vinn situasjon.

Hva er transaksjonskostnader?

Og hva gjør nabobil for å senke de?

Arne forklarte i undervisningen at transaksjonskostnader er trinn vi går igjennom før vi skal kjøpe noe. Transaksjonskostnader handler om den tiden og de undersøkelsene man gjør fra et behov melder seg til anskaffelsen er utført. Det er kostnader i form av alle ressursene vi bruker. Vi mennesker liker ting som er lett, tilgjengelig og bruker minst mulig tid. Derfor er det viktig for aktørene å gjøre kjøpsprosessen så enkel som mulig, slik forbrukeren blir fornøyd. Transaksjonskostnader kan deles inn i seks ulike steg som alle påvirker valgene vi tar. Jeg skal nå ta dere gjennom de seks stegene og forklare hva Nabobil gjør for å senke de.  

  • Søkekostnader – hvor lang tid tar det å finne det man leter etter? 
Skjermdump-video fra Nabobil.no

I denne videoen illustrerer jeg hvor enkelt man finner frem til det man ønsker hos Nabobil.no. De har en veldig oversiktlig nettside som er enkel i bruk. Posisjon og dato for leieperioden er alt du trenger for å finne informasjonen du leter etter.

  • Informasjonskostnader – hvilke andre alternativ er der? 

Når man skal leie en bil vet man som oftest hvilke formål man skal bruke bilen til. Når valget på hvilken bil du ønsker å leie er tatt, vil man ofte vite hvilke andre alternativ man har. Hos Nabobil finner man lett frem til informasjon om de ulike spesifikasjonene bilene har. Du kan for eksempel også utvide søket fra en gateadresse til byen du bor i for å få opp flere alternativ. Man kan også filtrer søket sitt å søke på den spesifikke bilen man har et ønske om å leie å sammenligne disse.

Hvordan kan man stole på kunden? Nabobil har også et rating-system hvor kunder deler opplevelser. Dette bidrar til å senke informasjonskostnadene da man får tilgang på tilbakemeldinger andre kunder har gitt, både positive og negative. Man rater også med stjerner. Disse stjerne ligger tydelig opp i hjørnet på hver enkelt profil.

Ulike skjermdump fra Nabobil.no
  • Forhandlingskostnader – hvor mye må jeg betale? 

Når du har funne bilen du ønsker å leie, kan det være vanskelig å vite om den er verdt å leie for prisen som er oppgitt. Muligheten du har her er å filtrer søket ditt på samme spesifikke biltype å se hvilke pris de ligger ute til. Du kan også sammenligne prisene på de andre bilene som er i område som er av samme kvalitet. Siden alle bilene har oppgitt pris på forhånd sparer du tid på å slippe å forhandle pris. Du kan velge den bilen som passer dine behov og prisklasse best.

  • Beslutningskostnader – selve beslutningen.

Når du har bestemt deg for bilen du ønsker å leie trykker du bare på betal nå knappen. Man kommer da videre til en side hvor ulike statuser i prosessen dukker opp. Denne prosessen starter med en forespørsel til utleier, om utleier aksepterer denne forespørselen bekreftes leieforholdet gjennom betaling.

  • Evaluerings- og tvangskostnader – er du fornøyd? Er det mulig å angre?

Har du fått hva du ønsket? Om ikke, er det mulig å angre? Evaluerings- og tvangskostnader oppstår når man som kunde er misfornøyd. Er du som kunde ikke fornøyd tar du direkte kontakt med utleier, dette gjør at du sparer mye tid. Informasjonskostnadene med rating-systemet senker evaluerings- og tvangskostnadene. Ved å lese tilbakemeldinger og informasjon om bilen vet man i stor grad hva man får når leier bilen.

Både utleier og leier må ta minimum 4 bilder av bilen utvendig, og 1 bilde av bil innvendig. Man må skrive med kjøre km og drivstoffnivå. Dette senker evaluerings- og tvangskostnadene betraktelig forbi man lett kan dokumentere eventuelle mangler.

Oppsummering 

Mine tanker

Nabobil er et veldig godt alternativ til å eie egen bil, spesielt i storbyer der tilbudet til kollektiv er såpass bra. Statistikker viser i følge Nabobil.no at norske biler står i snitt stille mer enn 23 timer i døgne. Hvorfor da ikke dele med naboer? Ikke bare er det kostbart å sitte på egen bil, med tanke på parkeringsplass og alle andre kostnader som kommer rullende, men miljøet er også en viktig faktor. Jeg leste også på Nabobil om flere som valgte å kvitte seg med egen bil etter flere vellykkede leieopplevelser.

Jeg synes Nabobil gjør en veldig god jobb med å redusere transaksjonskostnadene. De gode informasjonskostadene står for mye av tryggheten man som kunde får. Siden er enkel, veldig tilgjengelig å det tar lite tid å finne frem til det du skal. Nabobil er også flink til å beholde nettverkseffeten ved muligheten til å tjene kreditt gjennom verving. Delingsøkonomi har virkelig kommet for å bli. Det er virkelig ingen vits å eie når det er så enkelt å leie.

-Henriette Riksheim

KILDER

https://nabobil.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Bil – eie eller leie?”